Місто
- Біла Церква
- Васильків
- Вінниця
- Івано-Франківськ
- Ірпінь
- Калуш
- Кам'янець-Подільський
- Київ
- Коростишів
- Кропивницький
- Львів
- Малин
- Миргород
- Обухів
- Одеса
- Полтава
- Прилуки
- Сміла
- Трускавець
- Умань
- Хмельницький
Адреси магазинів
- бул. Михайла Грушевського, 13А
- вул. Грушевського, 19
- Хмельницьке шосе, 145Б
- вул. Євгена Пікуса, 1А
- вул. Володимира Великого, 9
- вул. Авіаконструктора Антонова, 6А
- майдан Шептицького, 7
- вул. Лесі Українки, 30
- вул. Гагаріна, 42/1
- вул. Антоновича, 165
- вул. Братиславська, 14Б
- вул. Вербицького, 30
- вул. Вершигори, 1
- вул. Вишгородська, 21
- вул. Жилянська, 107
- вул. Інженерна, 1
- вул. Кибальчича, 11А
- вул. Метрополіта А.Шептицького, 22
- пр-т Повітрофлотський, 66
- пр-т Перемоги, 94/1
- вул. Райдужна, 15
- вул. Ревуцького, 12/1А
- вул. В. Сосюри, 6
- вул. Київська, 66
- вул. Соборна, 22Б
- вул. В. Чміленка, 24А
- вул. Сахарова, 45
- вул. Грушевського, 43
- вул. Гоголя, 56
- вул. Київська, 107
- «Гурман-Фуршет», пров. Семафорний, 4
- «Гурман-Фуршет», вул. Європейська, 60А
- вул. Європейська, 185
- вул. Київська, 138
- вул. Незалежності, 67А
- вул. Суховоля, 54А
- вул. Велика Фонтанна, 31А
- вул. Кам'янецька, 122
Новини
Овоч сезону: гарбуз
Мабуть, з самого початку жовтня в природі панує «помаранчевий настрій». А все завдяки естетично красивому і яскравого кольору овочу - гарбузу.
Гарбуз в цей період прикрашає не тільки сад-город і служить декором інтер'єру на Хелловін, але також є справжнім помаранчевим діамантом в нашому осінньому раціоні. Цей овоч - просто джерело корисних речовин і вітамінів. І хоч вода в гарбузі становить понад 90%, в ній у надлишку містяться вітаміни А, С, Е, D, РР, К, групи В і навіть рідкісний вітамін Т. Крім того, в складі гарбуза ви знайдете пектини, амінокислоти, білки, вуглеводи, глюкозу, фруктозу, а також мінеральні речовини - фтор, магній, калій, мідь, кальцій, цинк, марганець, фосфор, йод. Варто зазначити, що за вмістом бета-каротину (вітаміну А), який відповідає за свіжий колір шкіри і підвищує імунітет, гарбуз перевершив навіть моркву! Крім того, гарбуз на першому місці серед овочів за вмістом заліза. А ще в ній багато клітковини, тому страви з неї «доброзичливі» до слизової шлунка, а лікарі рекомендують включати гарбуз до раціону при гастритах і виразках. Через вміст такої величезної кількості корисних речовин гарбуз отримав назву «помаранчевий лікар», адже в ньому є майже все, що необхідне організму для нормальної роботи. І, що не менш важливо, корисні властивості має як сирий, так і термічно оброблений гарбуз, а також його сік і насіння. Гарбуз допомагає засвоювати важку і жирну їжу, виводить зайву воду з організму і є корисним при захворюваннях нирок і печінки. Хороші новини і для тих, хто рахує калорії: в гарбузі всього 24 ккал на 100 г.
Якщо ж гарбуз вас більше цікавить з кулінарного боку, ось короткий перелік того, як можна приготувати цей овоч. Отже, гарбуз можна смажити, запікати, варити, робити з нього сік, варення, мармелад тощо. Щоб запекти гарбуз, досить очистити його від насіння, порізати на невеликі шматочки, покласти на фольгу і в духовку. Так! Не забудьте посипати гарбуз приправами: мускатний горіх, розмарин і чебрець додадуть страві пряний відтінок і аромат. Сіль, перець і соняшникову олію додаємо за смаком. Готові шматочки гарбуза можна посипати улюбленим видом твердого сиру.
Для цінителів крем-супу - кілька ідей для приготування цієї страви з гарбуза. У суп можна покласти моркву, помідори, сочевицю, нут і навіть кукурудзу. Щоб іще більше підсилити смак страви, його можна варити на овочевому або м'ясному бульйоні, а вершки або плавлений сир зроблять блюдо ще ніжнішим.
З гарбуза роблять млинці, начиняють рисом і м'ясом, запікають з беконом і спеціями - та чого тільки не роблять! Якщо ми надихнули вас приготувати смачну і корисну страву з гарбуза - ласкаво просимо в Фуршет. Помаранчева королева вітамінів чекає на вас в усіх наших супермаркетах протягом осені і майже всю зиму, а продукти за приємними цінами допоможуть втілити будь-який Ваш кулінарний задум. Смачного!