Рецепты

Бефстроганов

Для приготування бефстроганов тобі знадобиться: 
  • Вирізка 600 г чи поперекова частина 800 г
  • Олія 60 г
  • Борошно 20 г
  • Цибуля 50 г
  • Сметана 125 г
  • 0,5 ч. л. червоного перцю
  • Чорний перець і сіль
  • Томат 30-50 г
  • Рублена зелень петрушки 1 ч. л.
4 порції
30 хв
170 ккал на 100 г

Спосіб приготування

Підготовка

Вирізку миємо, чистимо від зайвих плівок, жир зрізаємо. Нарізаємо спочатку шматочками 0,5 см завтовшки, які потім нарізаємо соломкою такої ж товщини.

Цибулю нарізаємо кружальцями. На частині олії підсмажуємо до рум’яного кольору цибулю, потім перекладаємо її в широку каструлю.

Приготування

Залишок олії сильно розігріваємо та смажимо м’ясо на великому вогні 2-3 хвилини, увесь час помішуючи. Коли смаження майже закінчене, посипаємо м’ясо борошном. Важливо, щоб сковорода була достатнього розміру, аби смажити м’ясо тонким шаром. Інакше м’ясо виділить сік і не підрум’яниться. В такому випадку краще обсмажити м'ясо частинами.

М'ясо з рум’яною скоринкою перекладаємо в каструлю з цибулею, додаємо до нього протерті помідори, червоний і чорний перець та сметану.

Солимо і, помішуючи, доводимо до кипіння.

Сервіровка

Подаємо на круглому блюді, посипавши рубаною зеленню петрушки, з улюбленим гарніром чи салатом із сирих овочів.