Рецепты

Картопляна запіканка з сиром

Для приготування картопляної запіканки з сиром тобі знадобиться: 
  • Картопля 1 кг 
  • Вершкове масло 50 г
  • Сметана 400 г
  • Жовток 1 шт
  • Твердий сир 200 г
  • Зелень (петрушка, кріп та зелена цибуля)
  • Сіль, чорний перець, приправа до картоплі
6 порцій
60 хв
150 ккал в 100 г

Спосіб приготування

Підготовка

Заливаємо картоплю в каструлі холодною водою, щоб рідина покривала картоплю на 1 палець. Солимо та ставимо на максимальний вогонь без кришки доки не закипить.

Коли картопля закипіла, ставимо вогонь на мінімум та закриваємо каструлю кришкою. Через 25 хвилин, якщо картопля готова, зливаємо воду. Аби картопля краще чистилася, її можна обдати холодною водою. Чистимо картоплю і нарізаємо кільцями.

Беремо сметану, змішуємо її з жовтком, додаємо тертий сир та дрібно посічену зелень. Якщо маса надто густа — додаємо трохи води (кілька ложок).

Далі формуємо запіканку.

Приготування

Змащуємо маслом деко (можна накрити його пергаментом). Кладемо перший шар картоплі, поливаємо чи змащуємо шаром зі сметани та сиру. Солимо, перчимо. Потім знову кладемо шар картоплі і так доти, поки не закінчиться картопля.

Все потрібно розрахувати так, щоб останнім шаром була суміш зі сметани та сиру.

Запікаємо приблизно 35 хвилин за температури 180 градусів.

Сервіровка

Готову запіканку викладаємо на велике блюдо чи залишаємо у керамічній формі для запікання. Подаємо гарячою, посипавши зеленню.