Рецепты

Курка з картоплею в духовці

Для приготування курки тобі знадобиться:
  • Курка 1-1,5 кг
  • Картопля 700 г
  • Лимон 1 шт
  • Часник 2 зубки
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Гілочки розмарину і шавлії
  • Мелений коріандр 
  • Сіль та перець за смаком
  • Вода 0,5 скл.
4 порції
90 хв
160 ккал в 100 г

Спосіб приготування

Підготовка

Курку помити і просушити рушником. Часник подрібнити та перемішати із сіллю та спеціями. Натерти цією сумішшю курку з усіх сторін та всередині. Покласти курку в ємність для запікання, збризнути зверху лимоном та залишити на 20-30 хв.

Картоплю ріжемо шматочками, додаємо трав’яну суміш із розмарину, шавлії, оливкової олії, солі та перемішуємо. Викладаємо картоплю в ємність навколо курки, наливаємо на дно півсклянки гарячої води.

Приготування

Ставимо страву в розігріту до 200°С духовку. Через 20 хв. дістаємо, перевертаємо курку та перемішуємо картоплю. Якщо необхідно, додаємо воду. Регулюємо температуру до 180°С і запікаємо курку з картоплею ще 1 годину до золотистої скоринки.

Сервіровка

Дістаємо засмажену курку з картоплею із духовки. Страву подаємо на блюді гарячою із соусом, який ви любите.