Рецепты

Курячі котлети

Для приготування курячих котлет тобі знадобиться:
  • Курячі грудки 500 г
  • Підсушений батон 2 шматки
  • Середня цибулина 1 шт
  • Вершкове масло 1/4 пачки
  • Яйце 1 шт
  • Борошно 1 склянка
  • Олія 
  • Сіль 1 ч.л. без верху
  • Чорний перець за смаком
4 порції
60 хв
220 ккал в 100 г

Спосіб приготування

Підготовка

Масло загорнути в харчову плівку і покласти в морозилку на 20-30 хв. Батон без скоринки розмочити. Перекрутити м'ясо на м'ясорубці. Цибулю дрібно нашаткувати або натерти на тертці.

Приготування

До фаршу додаємо розмоклий батон, попередньо віджавши, яйце та цибулю. Фарш вимішуємо, солимо, перчимо. Масло з морозилки швидко натираємо на крупній тертці, вимішуємо з фаршем та кладемо в холодильник на 10 хв. Мокрими руками формуємо з фаршу котлети і обвалюємо їх в борошні. 

На гарячу сковороду вливаємо 0,5 см олії, розігріваємо її та викладаємо котлети. Обсмажуємо їх з 2-х сторін до рум'яної скоринки (приблизно по 5 хв на кожну сторону). При цьому сковорідку кришкою накривати не потрібно!

Сервіровка

Подавати гарячими із улюбленим гарніром.