Рецепты

Швидка італійська піца

Для приготування швидкої італійської піци тобі знадобиться:
  • Борошно 2,5 склянки
  • Вода тепла 1 склянка
  • Оливкова олія 2 ст.л. 
  • Дріжджі сухі швидкої дії 2 ч.л. 
  • Сіль 1 ч.л. 
Для начинки 
  • Помідори 250 г
  • Моцарела 150 г
  • Часник 2 зубчики 
  • Базилік 1 пучок 
  • Олія оливкова 1 ст.л. 
  • Орегано 1 ч.л. 
  • Перець
  • Сіль
6 порцій
60 хв
260 ккал в 100 г

Спосіб приготування

Підготовка

Борошно просіваємо у велику ємність, в центрі робимо поглиблення, вливаємо туди олію, всипаємо сіль і дріжджі. Потроху невеликою цівкою вливаємо в ямку воду, та підмішуючи борошно з країв до центру, місимо в’язке тісто.

Далі викладаємо його на стіл, попередньо присипаний борошном, та місимо тісто протягом 10 хв. до еластичності. Накриваємо тісто і ставимо його в тепле місце підходити на 20 хв.

Поки тісто підходить, готуємо начинку.

Приготування

Дрібно нарізаємо часник, обсмажуємо його на 1 ст.л. оливкової олії, додаємо помідори, солимо і перчимо, всипаємо орегано, тушкуємо 15 хв. на повільному вогні.

Тісто, яке підійшло, ділимо навпіл. Кожну половину розтягуємо від центру до країв, розкачуємо качалкою основу товщиною не більше 0,5 см. Обидві частини змащуємо томатним соусом, зверху викладаємо сир, нарізаний тонкими скибочками, а також базилік.

Відправляємо піцу у розігріту до 220 градусів духовку та випікаємо протягом 10 хв. Піца готова, якщо сир остаточно розплавився.

Сервіровка

Викладаємо гарячу піцу на дошку чи велике блюдо, посипаємо за бажанням зеленню. Їсти гарячою!