Рецепты

Свиняча лопатка, запечена в рукаві з гірчицею

Для приготування свинячої лопатки з гірчицею тобі знадобиться:
  • Свинина (лопатка) 800 г
  • Цибуля 1 шт
  • Часник 1 зубчик
  • Гвоздика
  • Гірчиця
  • Сіль, перець за смаком
  • Зелень 
5 порцій
90 хв
220 ккал в 100 г

Спосіб приготування

Підготовка

Натираємо шматок свинячої лопатки сіллю, перцем та гірчицею, шпигуємо гвоздикою. Кладемо м'ясо в рукав, поруч кладемо цілу цибулину, зубчик часнику та зелень.

Попередньо розігріваємо духовку до 200-210 градусів.

Приготування

Робимо в рукаві голкою дірочки та ставимо свинину в духовку. Запікаємо м'ясо протягом години, потім розрізаємо рукав зверху та поливаємо м'ясо соком, який виділився при запіканні.

Запікаємо до рум’яної скоринки ще протягом 10 хв.

 

Сервіровка

Дістаємо з духовки та викладаємо на велике блюдо, розрізаємо на шматочки спеціальним ножем, посипаємо зеленню та подаємо гарячим.