Рецепты

Торт Наполеон класичний

Для приготування коржів торта «Наполеон» тобі знадобиться:
  • Молоко 1 склянка
  • Маргарин 400 г
  • Борошно 5 склянок
Для приготування крему торта «Наполеон» тобі знадобиться:
  • Яєчні жовтки 3 шт
  • Цукор 2,5 склянки
  • Масло 250 г
  • Молоко 1 склянка
  • Борошно 0,5 склянки
10 порцій
1,5 доби
345 ккал в 100 г

Спосіб приготування

Підготовка

Спосіб приготування коржів
Просіваємо борошно. Додаємо маргарин кімнатної температури та січемо ножем до однорідної крихти. Поступово вливаємо молоко та замішуємо тісто. Має вийти жирна маса, яка не прилипає до рук та дошки. Тісто ділимо навпіл, а кожну частину ще на 7 шматків (всього виходить 14 шматків). Тонко розкачуємо та формуємо кола. Перекладаємо на чисте сухе деко, розправляємо краї.

Випікаємо 5-7 хвилин за температури 200 градусів до золотистого кольору. Знімаємо з дека обережно широким ножем, щоб не пошкодити крихкі коржі.

Обрізки, які залишилися після оформлення коржів, запекти до світло-коричневого кольору, а коли вони охолонуть – розім’яти на крупну крихту.

Приготування

Спосіб приготування заварного крему
Жовтки розтираємо з 3 ст. л. цукру, додаємо 3 ст. л. борошна та перемішуємо. Розводимо невеликою кількістю молока до консистенції киселю. Решту молока (0,5 л) доводимо до кипіння та вливаємо в масу, постійно помішуючи. Доводимо до кипіння. Даємо охолонути. Масло збиваємо з 2 склянками цукру. По ложці додаємо заварний крем та збиваємо на середній швидкості щоразу до однорідності.

Змащуємо коржі тонким шаром та складаємо один на інший. Обрізки подрібнюємо та посипаємо торт зверху. При цьому залишаємо декілька крихт для оформлення. Накриваємо перемащені коржі дошкою та ставимо зверху невеликий гніт. Залишаємо на ніч.

Вранці знімаємо гніт, розмащуємо крем, який витік по бокам торта, обсипаємо крихтами.