Рецепты

Торт «Зебра»

Для приготування тіста торта «Зебра» тобі знадобиться
  • Яйця 5 шт
  • Цукор 300 г
  • Масло 100 г
  • Сметана 200 г
  • Сода 0,5 ч.л.
  • Розпушувач 1 ч.л.
  • Борошно 300 г
  • Какао-порошок 2 ст.л.
Для приготування крему торта «Зебра» тобі знадобиться
  • Сметана 1 склянка
  • Цукор 0,5 склянки
8 порцій
80 хв
350 ккал в 100 г

Спосіб приготування

Підготовка

Яйця збиваємо з цукром, щоб вийшла пишна маса світлого кольору. Додаємо до цієї суміші сметану та попередньо розтоплене масло. Борошно перемішуємо із содою та розпушувачем, потім додаємо до тіста та добре перемішуємо. Повинне вийти тісто за консистенцією як густа сметана. Ділимо тісто на 2 рівні частини, в одну з них додаємо 2 ложки какао, перемішуємо. 

Форму для випічки щедро змащуємо маслом.

Приготування

В середину форми вливаємо по черзі ложку світлого тіста, зверху ложку шоколадного тіста і так далі. Повинен вийти ефект «зебри». Ставимо пектися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 50-60 хв. Дістаємо, даємо прохолонути 20 хвилин.

Збиваємо сметану з цукром. Розрізаємо корж на 2 частини, перемащуємо кремом, залишаємо на годину.

Сервіровка

Торт можна прикрасити шоколадною помадкою, горіхами, фруктами тощо.