Рецепты

Яблучний пиріг

Для приготування яблучного пирога тобі знадобиться:

Для тіста: 

  • Борошно 500 г
  • Маргарин 250 г
  • Цукор 150-200 г
  • Жовтки 4 шт
  • Сметана 2 ст. л.
  • Порошок до печива 2 ч. ложки (або 1 ч. ложка соди)

Для начинки:

  • Почищені яблука 1,5 кг
  • Кориця 1 ч. л.
  • Ванільний цукор 1 п
  • Білки 4 шт
  • Цукор 100 г
6 порцій
90 хв
237 ккал в 100 г

Спосіб приготування

Підготовка

Просіваємо борошно у глибокій мисці, висипаємо порошок до печива та перемішуємо. Додаємо до нього маргарин, натертий на грубій терці, та легко вимішуємо.

Жовтки розтираємо з цукром, додаємо їх до борошна, сюди ж додаємо сметану та все вимішуємо ложкою.

Починаємо руками місити тісто. Коли тісто стає еластичним, ділимо його на дві частини.

Приготування

Одну частину розкачуємо і кладемо у форму для пирога, попередньо застеливши її пергаментом для випікання. З тіста формуємо невеликі бортики. 

Яблука чистимо від шкірки та нарізаємо їх пластинками, додаємо корицю та ванільний цукор, перемішуємо та викладаємо зверху на тісто. Розтираємо білки з цукром до густої піни, викладаємо цю масу зверху на яблука.

Беремо половину тіста, що залишилася, і відриваючи від основної маси, шматочок за шматочком покриваємо увесь пиріг зверху.

Ставимо пиріг у попередньо розігріту до 125 градусів духовку та печемо доки не стане рум`яним.

Сервіровка

Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою і даємо охолонути.